logo1
pravnik na dlani

Potrebujete pravno pomoč?

V samo 15 minutah rešimo 90% vseh težav!

Za samo 29.90 €

Poišči svojo pravico!

Pravnik na dlani 012808000
izguba izpita zaradi alkohola

Izguba izpita zaradi alkohola? Imamo rešitev!

Izguba izpita zaradi alkohola je ena izmed najtežjih posledic, s katerimi se vozniki soočajo v prometu. Ta drastičen ukrep prinaša ne le finančne posledice, ampak tudi omejitve mobilnosti. Z izgubo vozniškega dovoljenja se soočajo tisti, ki so prekoračili dovoljeno mejo alkohola v krvi. V tem članku bomo raziskali, kako do tega pride, kakšni so postopki in posledice ter kako vam pri tem lahko pomaga Pravnik na dlani.

Vas je doletela izguba izpita zaradi alkohola? Ne obupajte, Pravnik na dlani je tukaj! Izkušeni pravniki imajo več kot 90 % uspešnost pri povrnitvi odvzetega izpita. Ne odlašajte! Pokličite 01 280 8000 in si s pravočasnim ukrepanjem povrnete svoje vozniško dovoljenje.

VOZNIŠKO DOVOLJENJE

Vozniško dovoljenje je uradni dokument, ki vozniku dovoljuje upravljanje motornih vozil na javnih cestah. Gre za pomemben dokument, saj omogoča mobilnost. V Republiki Sloveniji so možnosti za odvzem vozniškega dovoljenja povezane z različnimi prekrški in nepravilnostmi v cestnem prometu (prekoračitev dovoljene količine alkohola v krvi, prehitra vožnja, večkratno kršenje cestnoprometnih predpisov, prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja …).

izguba izpita in kazenske točke

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

V skladu z zakonodajo, ki velja za običajne voznike kategorije B, je dovoljena meja alkohola v krvi na testu največ 0,24 mg na liter izdihanega zraka oziroma 0,5 grama alkohola na kilogram krvi (0,5‰ alkohola). Velja tudi pogoj, da voznik ne kaže znakov motenj v vedenju, ki bi lahko vplivali na njihovo zanesljivost pri vožnji v cestnem prometu. In to ne glede na morebitno nižjo koncentracijo alkohola.

V tem primeru sledi najmanj 300 € kazni in 4 kazenske točke. Če ste imeli nekaj kazenskih točk že od prej, se te seveda seštejejo. Ko seštevek doseže ali preseže 18 kazenskih točk, sledi odvzem vozniškega dovoljenja. Maksimalna kazen zaradi vožnje pod vplivom alkohola se izvede v primeru, ko voznik prekorači 0,52 mg/l. V tem primeru sledi finančna kazen 1200 € in 18 kazenskih točk, odvzem vozniškega dovoljenja ter v določenih primerih celo pridržanje na policijski postaji.

izguba izpita zaradi alkohola

TEST ALKOHOLIZIRANOSTI

Test alkoholiziranosti je postopek, ki ga uporabljajo pristojne oblasti za ugotavljanje prisotnosti alkohola v krvi voznika. Namen tega testa je zagotoviti varnost na cestah tako za voznika kot tudi za druge udeležence prometa.

Kako ravnati v primeru testa alkoholiziranosti?

  1. Ne zavrnite testa z indikatorjem, saj to pomeni avtomatično prejemanje najvišje možne kazni za alkoholizirano vožnjo – izguba izpita zaradi alkohola (1.200 evrov in 18 kazenskih točk).
  2. Če se rezultat preizkusa pokaže kot pozitiven (torej »napihate«), pa menite, da rezultat ni realen, vljudno, vendar jasno povejte policistu, da ne soglašate s pridobljenim izidom meritve.
  3. Skrbno preglejte zapisnik preizkusa. Preverite, ali je v njem zabeleženo vaše nestrinjanje z rezultatom zaradi dvoma v zanesljivost merilne naprave.
  4. Podpišite zapisnik šele po preverjanju. Zavrnitev podpisa prinaša posledico, ki vključuje najvišjo kazen in odvzem vozniškega dovoljenja.
  5. Če ste izrazili nestrinjanje z rezultatom (kot je opisano v 2. točki), predlagajte policistu, da za nadaljnjo preverbo odredi test z etilometrom namesto invazivnega strokovnega pregleda. Izrazite to željo spoštljivo in prijazno, saj je odločitev o vrsti testa v pristojnosti policista in ni odvisna od vaše izbire. Brez nasprotovanja opravite test, ki ga določi, saj zavrnitev katerega koli od teh dveh možnosti prav tako privede do najvišje kazni in odvzema vozniškega dovoljenja.

Za reševanje problema odvzetega vozniškega dovoljenja pokličite Pravnika na dlani. Hitro, ugodno in učinkovito!

Pokličite 01 280 8000, dosegljivi vsak delovnik med 8. in 20. uro.

IZGUBA IZPITA ZARADI ALKOHOLA - KAJ NAJ STORIM?

Čeprav se v situaciji čutite povsem obupane, je dobro vedeti, da je odvzeto vozniško dovoljenje možno dobiti nazaj. Čeprav je morda kazen visoka in ste prekoračili maksimalno število kazenskih točk, pa zakon tudi v tem primeru omogoča, da zadevo rešite, ne da bi ponovno opravljali vozniški izpit. Pomembno je le, da reagirate hitro in učinkovito in to tako, da stopite v stik z izkušenim pravnikom. Neglede na to ali je bil vaš izpit začasno ali trajno odvzet obstajajo postopki, s katerimi si lahko povrnete pravico do vožnje. Vse kar morate storiti je, da stopite v stik s Pravnikom na dlani, ki bo vašo problem znal rešiti.

V skladu s slovensko zakonodajo ima voznik po pravnomočnosti sklepa 15 dni časa, da na sodišče vloži predlog za vrnitev izpita. Pri tem morajo biti argumenti resnični in prepričljivi, kar pa prepustite pravniku. Priloženo pa mora biti tudi zdravniško potrdilo, ki potrjuje, da je voznik sposoben za varno upravljanje vozil tako fizično kot psihično.

Če potrebujete pravni nasvet ali ne veste, kako bi se lotiti reševanja nastale situacije, ker ne poznate svojih pravic in možnosti, lahko odgovor dobite s klicem na 012808000 – Pravnik na dlani, vsak delovnik med 8. in 20. uro.

Prišel si do konca. Za več pokliči Pravnik na dlani 01 280 8000

No post here!