logo1

Pravna rešitev v 15 min za samo 29.90 €

ali

V samo 15 minutah rešimo 90% vseh težav!

Poišči svojo pravico!

Pravnik na dlani
pritožba

Pritožba vseh vrst – kako jo pravilno napisati?

Pisanje pritožbe je pomembna veščina, ki lahko močno vpliva na izid vaših zahtevkov. Verjetno se je že zgodilo, da ste v roke dobili pogodbo ali odločbo, s katero se niste strinjali. V takem primeru je potrebno vložiti pritožbo, v kateri jasno opredelite svoje nestrinjanje. Lahko gre za pritožbo na ZZZS, CSD, FURS, ZPIZ, ESČP … Ob kršitvi delavskih pravic se lahko pritožite tudi svojemu delodajalcu, pri reklamacijah pa podjetju, kjer ste artikel kupili. Pritožba je tako lahko v nekaterih primerih ključnega pomena.

Pravna pomoč pri pripravi pritožbe

Pravna pomoč pri pritožbi je izjemno koristna, saj vam lahko zagotovi strokovno podporo in povečanje možnosti za uspeh. Pravni strokovnjaki so dobro seznanjeni z zakonodajo, postopki in pravili, ki urejajo vašo specifično situacijo, kar vam lahko pomaga pri pripravi natančne in pravno utemeljene pritožbe. Pravna pomoč vam lahko prihrani čas in zmanjšanje stresa, saj strokovnjaki kot je Pravnik na dlani prevzamejo kompleksne pravne zadeve in vam omogočijo, da se osredotočite na druge pomembne vidike vašega življenja.

Vredno je poudariti, da je potrebno ukrepati hitro. V večini primerov imate za pritožbo na voljo samo 15 dni. Če to obdobje zamudite, vaša pritožba ne bo več možna.

Ste naleteli na pravno težavo iz katere ne najdete izhoda? Ne odlašajte in za nasvet povprašajte izkušenega pravnega strokovnjaka, kot je Pravnik na dlani!

Hitro, enostavno in profesionalno pravno svetovanje preko telefona.

Pritožba na ZZZS

Zdravstvene storitve so del našega vsakdana. S strani zdravnika in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije lahko prejmete različne odločbe, kot je na primer tudi odločba o začasni zadržanosti od dela. Pritožba na ZZZS oz. pritožba imenovanemu zdravniku ZZZS mora biti oddana v roku 5 delavnih dni od vročitve odločbe. Zdravstvena komisija mora na njo odgovoriti v osmih dneh.

Pri pisanju pritožbe bodite specifični glede časa in okoliščin. Ne pozabite na kopije vseh relevantnih dokumentov, kot so zdravniška spričevala, izvidi, dopisi itd. Omenite konkretne člene zakonodaje ali predpise, ki podpirajo vašo pritožbo, in jasno navedite, kakšno rešitev pričakujete od ZZZS.

Pritožba na ZPIZ

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije prav tako ponuja kar nekaj situacij, ko se lahko pritožite. Lahko se pritožite na izračun pokojnine, dodeljeno kategorijo invalidnosti, na nadomestili in dodatkom za pomoč in postrežbo …

Pri pripravi pritožbe je ključno sestaviti ugovor tako, da izpostavite v čem je po vaši presoji mnenje komisije zmotno. Navedite zakonodajo ali predpise, ki podpirajo vašo pritožbo, in opredelite, kaj pričakujete od ZPIS kot rešitev vaše pritožbe.

Pritožimo se lahko na tisoč in eno odločbo, vsaka pritožba pa je specifična svoji situaciji. Da bi bili prepričani v uspešnost, se posvetujte s pravno službo Pravnik na dlani. Za vas opravimo pregled dokumentacije in pripravo pravnih dokumentov vseh vrst. Rešitev vaših težav je le en klic stran – 01 280 8000.

Pritožba na CSD

Pritožbo na Center za socialno delo (CSD) lahko naslovite v primerih, ko menite, da so bile vaše pravice v postopku odločanja o socialnovarstvenih pravicah kršene. Vložite jo lahko tudi kadar niste zadovoljni z odločitvijo CSD glede dodelitve socialnih pravic, kot so socialna pomoč, otroški dodatki, subvencije za vrtec, skrbništvo, rejništvo ali druge socialne storitve.

Pritožba na CSD se lahko praviloma vloži v roku petnajst dni od vročitve odločbe oz. sklepa, če ni z zakonom oz. v pravnem pouku določeno drugače. V pritožbi morate jasno navesti svoje podatke, opisati problem, priložiti ustrezno dokumentacijo in jasno opredeliti, kakšno rešitev pričakujete. O pritožbi nato odloča drugostopenjski organ, to je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Prišel si do konca. Za več pokliči Pravnik na dlani 01 280 8000

No post here!