logo1

Pravna rešitev v 15 min za samo 29.90 €

ali

V samo 15 minutah rešimo 90% vseh težav!

Poišči svojo pravico!

Pravnik na dlani

Težave z neplačniki tudi v vašem podjetju? Rešite jih!

Za podjetnike predstavljajo neplačniki resno oviro na poti do uspeha, saj ne le, da ogrožajo finančno stabilnost podjetja, temveč tudi postavljajo vprašanje dolgoročnega preživetja. Če tudi vas težijo težave z neplačniki, se morate zavedati, da je hitro ukrepanje nujno. V svetu poslovanja je pravno svetovanje ključno orodje, ki lahko podjetnikom pomaga premagati izzive, povezane z neplačniki, ter vzpostaviti učinkovite mehanizme za zaščito in uveljavljanje njihovih pravic. 

HITRO UKREPANJE

Ne moremo dovolj poudariti, kako je hitro ukrepanje in reševanje težav z neplačniki nujno. Hitro odzivanje je ključno za ohranjanje finančne stabilnosti podjetja in preprečevanje nadaljnjih škodljivih posledic. Čas je dragocen vir, zavlačevanje pa lahko vodi v kopičenje dolgov, finančne izgube in celo poslovni propad. S pravočasnim ukrepanjem ter sodelovanjem s pravnimi strokovnjaki lahko podjetniki zmanjšajo tveganje in izboljšajo likvidnost podjetja. V današnjem dinamičnem poslovnem okolju je hitro odzivanje ključno za ohranjanje konkurenčnosti, trajnostnega poslovanja in uspeh podjetja v dolgoročnem smislu. 

Pravnik na dlani je tu za vas, da vam zagotovi kvalitetno in strokovno pravno svetovanje na vseh področjih gospodarskega prava. Zagotavljamo vam celovito pravno podporo, da bo vaše poslovanje enostavnejše, vi pa boste brez skrbi – tudi, ko gre za težave z neplačniki.

Pokličite 01 280 8000 in nam zaupajte vašo pravno dilemo! 

KAJ LAHKO STORIMO? OPOMIN ALI IZTERJAVA?

Žal se veliko podjetij spopada s plačilno nedisciplino svojih strank. Prav izterjava dolgov pa je ena izmed najbolj nehvaležnih opravi v vsakem podjetju. Učinkovitost izterjave je odvisna predvsem od starosti dolga, vrste dolga (način njegovega nastanka), predhodnih postopkov izterjave pri upniku pa tudi od izbranega postopka izterjave. Dokazljivost obstoja terjatve je izjemno pomembna.   

Nekaj dni zamude pri plačilih lahko tolerirate, toda bodite pozorni tudi na manjše kršitve rokov in pravočasno ukrepajte. Obstaja možnost, da je podjetje ali posameznik, ki ste mu izstavili račun, nenamerno prezrl vašo fakturo ali pa se je pojavila kakršna koli tehnična napaka pri izvedbi plačila.  

Čeprav obstaja možnost za izvršbo brez predhodnega opominjanja, vam na srce polagamo, da poskusite dolgove izterjate brez sodne poti. Dolžniku najprej pošljite opomin, v katerem navedete skupni znesek dolga in ga opozorite na rok plačila in pojasnite, da bo, če bo kršil ta rok, sledila strožja sankcija. Če niti opomin ne zaleže, običajno sledi opomin pred tožbo, s katerim opozorimo na možnost izterjave po sodni poti. Da bo ta opomin kar se da prepričljiv in bo padel na plodna tla, predlagamo, da posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo ta dopis tudi sestavil, vi pa ga boste naslovili na dolžnika.  

ZAKAJ JE PRIPOROČLJIVA PRAVNA POMOČ?

Če klasičen telefonski ali pisni opomin ne prinese želenih rezultatov, lahko stopite korak naprej in posredujete opomin preko pravnika. S tem signalizirate dolžniku resnost situacije ter jasno izražate pripravljenost, da svoj finančni zahtevek uveljavljate preko sodnega postopka. Pravnik ima možnost dolžniku razložiti morebitne dodatne stroške in nevšečnosti, s katerimi se bo srečal, če ne odzove na posredovan opomin.  

Pravnik na dlani vašemu podjetju ponuja poslovno pravno svetovanje in tudi pripravo poslovnih pravnih dokumentov. Dovolite, da vam pripravi dopis, ki bo pravno ustrezen in še učinkovit! Opomin pred tožbo je namreč že nekoliko konkretnejši in se ga dolžniki ustrašijo, sploh če je poslan preko pravnika. Težave z neplačniki imajo tako veliko možnost, da se rešijo. Tudi če bo potrebno podati na sodno pot, bo Pravnik na dlani tu za vas, da vas usmerja in pripravi morebitne dokumente. 

Soočanje s plačilno nedisciplino je za podjetje nehvaležno, hkrati pa lahko povzroča veliko težav. Naj vam jih pomaga rešiti Pravnik na dlani, ki vam za vaše podjetje ponuja celovito pravno podporo glede delovnih razmerij, poškodb pri delu, reševanja sporov, delovanja z državnimi institucijami, pripravi pogodb … Pokličite 01 280 8000 in izberite paket, ki ustreza vašemu podjetju! 

Prišel si do konca. Za več pokliči Pravnik na dlani 01 280 8000

No post here!