logo1

Za nasvet pravnika pokliči

Pravnik odgovarja: Kako naj izselim najemnika? Mu lahko zamenjam ključavnico?

Poznate svoje pravice pri pravnih težavah? V rubriki Pravni odgovor na dlani bomo odgovarjali na vaša pravna vprašanja. Tako bomo pomagali pri dvomih o zakonodaji ter vam tako pomagali rešiti težavo ali predstaviti vaše pravice in možnosti.

Življenje nas kdaj tudi neprijetno preseneti: nesreča, ločitev ali razhod, težave v službi, reklamacije, poškodbe, zapuščina, težave z davki, institucijami. V takšnih in podobnih primerih se pogosto znajdemo v položaju, ko ne vemo natančno, kakšne so naše pravice ali možnosti, ker nismo pravni strokovnjaki in ne poznamo celotne zakonodaje. Toda vsako pravno vprašanje ima odgovor! In če ne poznate aktualne zakonodaje, da bi si nanj lahko odgovorili sami, se je za pravni nasvet dobro obrniti na pravnika.

V rubriki Pravni odgovor na dlani bo pravnik storitve Pravnik na dlani odgovarjal na vaša vprašanja s kateregakoli pravnega področja. Civilno pravo, delovno pravo, kaznovalno pravo ali družinsko pravo. Morda pa ima kdo podobno težavo kot vi in mu boste s postavljenim vprašanjem pomagali do odgovora in rešitve.

Današnje vprašanje:

Sem lastnik stanovanja, kjer živi najemnik, nad katerim se sosedje nenehno pritožujejo.
Ali mu lahko zamenjam ključavnico in mu tako preprečim vstop v stanovanje? Ga lahko vržem ven s policijo? Kako ga lahko izselim?

Pravnik odgovarja

Če boste vašem najemniku zamenjali ključe od ključavnice, bo lahko najemnik prek sodišča od vas zahteval, da povrnete prejšnje stanje (zamenjate ključavnico nazaj) ali pa da mu izročite nove ključe, kajti najemnik je posestnik, ki uživa posestno varstvo, menjava ključavnic pa se šteje za motenje posesti. Tudi policija vam brez izvršilnega naslova, ki predstavlja sodno odločbo, ne bo mogla pomagati. Najemnikovo izselitev boste morali zahtevati sodno: s tožbo na izpraznitev in izročitev nepremičnine.

Če potrebujete pravni nasvet ali ne veste, kako bi se lotiti reševanja nastale situacije, ker ne poznate svojih pravic in možnosti, lahko odgovor dobite s klicem na 012808000 – Pravnik na dlani, vsak delovnik med 8. in 20. uro.

regres 2023
Delovno pravo

REGRES 2023

Višina regresa 2023 Izplačilo regresa 2023 Letni dodatek oz. regres za upokojence Regres je vsota, ki jo mora delodajalec izplačati delojemalcu poleg letnega dopusta. Najnižji

Preberi več

Prišel si do konca. Za več pokliči Pravnik na dlani 01 280 8000

No post here!