logo1

izredna odpoved

Izredna odpoved delovnega razmerja je enostranski prenehanje pogodbe o zaposlitvi, ki ga lahko izvede tako delodajalec kot delavec. Ta vrsta odpovedi se uporablja v izjemnih okoliščinah, ko nadaljevanje delovnega razmerja ni več mogoče zaradi resnih razlogov.

Ključni elementi izredne odpovedi vključujejo:

 1. Resni Razlogi:
  Za delodajalca: hude kršitve delovnih obveznosti s strani delavca, kot so kraja, goljufija, nasilje na delovnem mestu ali huda malomarnost.
  Za delavca: nezagotavljanje varnih delovnih pogojev, resno kršenje pogodbenih obveznosti ali nadlegovanje.
 2. Takojšnje Ukrepaje: Izredna odpoved mora biti podana takoj po zavedanju razlogov za odpoved. Obstaja zakonsko določen rok, v katerem je treba odpoved podati po tem, ko je stranka izvedela za razloge.
 3. Pisna Oblika: Odpoved mora biti podana v pisni obliki in mora jasno navesti razloge za odpoved.
 4. Pravica do Zagovora: Pred izredno odpovedjo mora delodajalec delavcu omogočiti možnost zagovora, razen v primerih, ko to ni mogoče zaradi narave razlogov za odpoved.
 5. Pravno Svetovanje: Zaradi kompleksnosti in resnosti izredne odpovedi je priporočljivo, da se tako delodajalci kot delavci posvetujejo s pravnim strokovnjakom.
 6. Možnost Pravnega Sredstva: Tako delodajalec kot delavec imata pravico do pravnega varstva, kar pomeni, da lahko izpodbijata odpoved na sodišču.

Izredna odpoved je resen ukrep in ima lahko dolgoročne posledice za obe strani, zato je pomembno, da se izvaja preudarno in v skladu z zakonodajo.

Zakaj Izbrati ‘Pravnik na Dlani‘?

 1. Strokovno Znanje: Naša ekipa sestoji iz izkušenih pravnikov, specializiranih za različna pravna področja.
 2. Osebni Pristop: Razumemo, da je vsak primer edinstven, zato ponujamo prilagojene rešitve, ki ustrezajo vašim specifičnim potrebam.
 3. Dostopnost in Podpora: Smo le klic stran. Naša ekipa je vedno na voljo, da odgovori na vaša vprašanja in vam nudi podporo skozi celoten pravni postopek.
 4. Transparentnost: Zagotavljamo jasno komunikacijo glede vseh vidikov vašega primera, vključno s stroški, možnostmi in pričakovanimi izidi.
 5. Zaupanje in Diskretnost: Vaša zasebnost in zaupnost sta naša najvišja prioriteta.

Ne dovolite, da vas pravne težave obremenjujejo. “Pravnik na Dlani” je tu, da vam pomaga najti pot skozi pravne izzive, s strokovnim znanjem in osebnim pristopom. Kontaktirajte nas danes in si zagotovite mirnost, vedoč, da so vaše pravne zadeve v dobrih rokah.

Kako vam Pravnik na dlani lahko pomaga?

Za pravni nasvet ali pripravo ustreznih dokumentov nas pokličite na 01 280 8000
Več pravnih nasvetov lahko poiščete na strani pravni nasveti tukaj.

Izredna odpoved delovnega razmerja

Izredna odpoved

Izredna odpoved delovnega razmerja je pravni postopek, s katerim delavec zaključi delo pri določenem delodajalcu.

Preberi »

Potrebujete pravno pomoč? pokliči