logo1

ločitveni postopek

Ločitveni postopek je formalni pravni proces, s katerim se zakonska zveza med dvema osebama uradno konča. Ta postopek lahko vključuje več korakov in zahteva upoštevanje določenih pravnih postopkov.

Ključni koraki v ločitvenem postopku so:

 1. Vložitev Zahteve za Ločitev: Postopek se začne, ko ena od strank (vlagatelj) vloži zahtevo za ločitev na pristojnem sodišču.
 2. Obvestilo Drugi Stranki: Druga stranka (toženec) je obveščena o vložitvi zahteve in ima možnost odgovoriti.
 3. Razlogi za Ločitev: V zahtevi za ločitev morajo biti navedeni razlogi za ločitev, ki so lahko različni, odvisno od zakonodaje.
 4. Mediacija in Posvetovanje: V nekaterih primerih se lahko pari udeležijo mediacije ali svetovanja, da poskusijo rešiti spore.
 5. Delitev Premoženja in Finančna Ureditev: Delitev skupnega premoženja, dolgov in določitev preživnine so ključni deli ločitvenega postopka.
 6. Skrbništvo nad Otroki: Če ima par otroke, je treba dogovoriti skrbništvo, obiskovalne pravice in preživnino.
 7. Sodni Postopki: Če se stranki ne moreta sporazumno dogovoriti, sledijo sodni postopki, kjer sodnik odloči o nerešenih vprašanjih.
 8. Končna Odločitev in Razsodba: Ločitev je dokončana, ko sodišče izda končno odločitev ali razsodbo o ločitvi.
 9. Izvedba Odločitve: Po sodni odločitvi sledi izvedba dogovorov glede premoženja, skrbništva in drugih zadev.

Ločitveni postopek je lahko čustveno zahteven in pravno kompleksen, zato je priporočljivo, da se stranke posvetujejo s pravnimi strokovnjaki, ki so specializirani za družinsko pravo. Pomembno je, da se v postopku upoštevajo interesi vseh vpletenih, še posebej otrok, in da se iščejo rešitve, ki so pravične in uravnotežene za obe strani.

Zakaj Izbrati ‘Pravnik na Dlani‘?

 1. Strokovno Znanje: Naša ekipa sestoji iz izkušenih pravnikov, specializiranih za različna pravna področja.
 2. Osebni Pristop: Razumemo, da je vsak primer edinstven, zato ponujamo prilagojene rešitve, ki ustrezajo vašim specifičnim potrebam.
 3. Dostopnost in Podpora: Smo le klic stran. Naša ekipa je vedno na voljo, da odgovori na vaša vprašanja in vam nudi podporo skozi celoten pravni postopek.
 4. Transparentnost: Zagotavljamo jasno komunikacijo glede vseh vidikov vašega primera, vključno s stroški, možnostmi in pričakovanimi izidi.
 5. Zaupanje in Diskretnost: Vaša zasebnost in zaupnost sta naša najvišja prioriteta.

Ne dovolite, da vas pravne težave obremenjujejo. “Pravnik na Dlani” je tu, da vam pomaga najti pot skozi pravne izzive, s strokovnim znanjem in osebnim pristopom. Kontaktirajte nas danes in si zagotovite mirnost, vedoč, da so vaše pravne zadeve v dobrih rokah.

Kako vam Pravnik na dlani lahko pomaga?

Za pravni nasvet ali pripravo ustreznih dokumentov nas pokličite na 01 280 8000
Več pravnih nasvetov lahko poiščete na strani pravni nasveti tukaj.

Potrebujete pravno pomoč? pokliči