logo1

nadomestilo preživnine

Nadomestilo preživnine je finančno nadomestilo, ki ga en starš ali skrbnik plačuje drugemu za vzdrževanje in podporo otroka po ločitvi ali v primeru, da starša ne živita skupaj. Ta oblika finančne podpore je ključnega pomena za zagotavljanje, da otrokove osnovne potrebe, kot so hrana, obleka, stanovanje in izobraževanje, ostanejo zadovoljene tudi po spremembi družinskih okoliščin.

Značilnosti nadomestila preživnine vključujejo:

 1. Določitev Zneska: Znesek preživnine se običajno določi na podlagi dohodka obeh staršev, potreb otroka in standarda življenja, ki ga je otrok užival pred ločitvijo.
 2. Pravna Obveznost: Plačevanje preživnine je pravna obveznost. Neizpolnjevanje te obveznosti lahko privede do pravnih posledic.
 3. Prilagoditev Zneska: Znesek preživnine se lahko s časom prilagodi, če se spremenijo finančne okoliščine staršev ali potrebe otroka.
 4. Trajanje Plačevanja: Plačevanje preživnine običajno traja do polnoletnosti otroka, lahko pa se podaljša, če otrok nadaljuje s šolanjem ali ima posebne potrebe.
 5. Sodni Postopek: V primeru nesoglasij glede preživnine se lahko zadeva rešuje na sodišču, kjer sodnik določi ustrezne zneske in pogoje.
 6. Direktna Podpora Otroku: Preživnina je namenjena izključno podpori otroku in ne sme biti uporabljena za druge namene.

Za pravno svetovanje in pomoč pri urejanju vprašanj, povezanih z nadomestilom preživnine, se obrnite na Pravnika na dlani na telefonsko številko 01 280 8000. Naši strokovnjaki vam lahko pomagajo razumeti vaše pravice in obveznosti ter vam nudijo podporo pri urejanju preživninskih sporazumov.

Zakaj Izbrati ‘Pravnik na Dlani‘?

 1. Strokovno Znanje: Naša ekipa sestoji iz izkušenih pravnikov, specializiranih za različna pravna področja.
 2. Osebni Pristop: Razumemo, da je vsak primer edinstven, zato ponujamo prilagojene rešitve, ki ustrezajo vašim specifičnim potrebam.
 3. Dostopnost in Podpora: Smo le klic stran. Naša ekipa je vedno na voljo, da odgovori na vaša vprašanja in vam nudi podporo skozi celoten pravni postopek.
 4. Transparentnost: Zagotavljamo jasno komunikacijo glede vseh vidikov vašega primera, vključno s stroški, možnostmi in pričakovanimi izidi.
 5. Zaupanje in Diskretnost: Vaša zasebnost in zaupnost sta naša najvišja prioriteta.

Ne dovolite, da vas pravne težave obremenjujejo. “Pravnik na Dlani” je tu, da vam pomaga najti pot skozi pravne izzive, s strokovnim znanjem in osebnim pristopom. Kontaktirajte nas danes in si zagotovite mirnost, vedoč, da so vaše pravne zadeve v dobrih rokah.

Kako vam Pravnik na dlani lahko pomaga?

Za pravni nasvet ali pripravo ustreznih dokumentov nas pokličite na 01 280 8000
Več pravnih nasvetov lahko poiščete na strani pravni nasveti tukaj.

Potrebujete pravno pomoč? pokliči