logo1

Pravna rešitev v 15 min za samo 29.90 €

ali

V samo 15 minutah rešimo 90% vseh težav!

Poišči svojo pravico!

Pravnik na dlani

Pravnik odgovarja: Čigava so okna?

Čigava so okna ob končani zvezi? Poznate svoje pravice pri pravnih težavah? V rubriki Pravni odgovor na dlani bomo odgovarjali na vaša pravna vprašanja. Tako bomo pomagali pri dvomih o zakonodaji ter vam tako pomagali rešiti težavo ali predstaviti vaše pravice in možnosti.

Življenje nas kdaj tudi neprijetno preseneti: nesreča, ločitev ali razhod, težave v službi, reklamacije, poškodbe, zapuščina, težave z davki, institucijami. V takšnih in podobnih primerih se pogosto znajdemo v položaju, ko ne vemo natančno, kakšne so naše pravice ali možnosti, ker nismo pravni strokovnjaki in ne poznamo celotne zakonodaje. Toda vsako pravno vprašanje ima odgovor! In če ne poznate aktualne zakonodaje, da bi si nanj lahko odgovorili sami, se je za pravni nasvet dobro obrniti na pravnika.

V rubriki Pravni odgovor na dlani bo pravnik storitve Pravnik na dlani odgovarjal na vaša vprašanja s kateregakoli pravnega področja. Civilno pravo, delovno pravo, kaznovalno pravo ali družinsko pravo. Morda pa ima kdo podobno težavo kot vi in mu boste s postavljenim vprašanjem pomagali do odgovora in rešitve.

Čigava so okna ob razvezi

Današnje vprašanje:

Z nekdanjo partnerko sva živela v hiši njenih staršev. V času najinega skupnega življenja sem zamenjal okna na hiši. Čigava so okna? Ali lahko zahtevam njihovo vrednost in če da, od koga?

Pravnik odgovarja čigava so okna

Na vprašanje čigava so okna naš pravnik odgovarja tako:

“Z vgraditvijo oken v hišo, so ta postala del hiše. To pomeni, da je lastnik hiše (v vašem primeru partnerkin oče, mati ali oba) postal lastnik oken. Vendar pa lahko, če vaš namen ni bil zgolj darilen, zahtevate od lastnika hiše obogatitev, to je znesek, kolikor je hiša zaradi oken več vredna. Za povrnitev vrednosti obogatitve velja 5-letni splošni zastaralni rok. Vendar je pričetek tega roka odvisen od soglasja lastnika. Če ste okna vgradili s soglasjem lastnika, lahko zahtevate obogatitev v 5 letih, od kar ste izgubili posest na hiši (torej odkar ste se izselili iz nje), če ste jih brez njegovega soglasja, pa v 5 letih od vgradnje.”

Če potrebujete pravni nasvet ali ne veste, kako bi se lotiti reševanja nastale situacije, ker ne poznate svojih pravic in možnosti, lahko odgovor dobite s klicem na 012808000 – Pravnik na dlani, vsak delovnik med 8. in 20. uro.

Prišel si do konca. Za več pokliči Pravnik na dlani 01 280 8000

No post here!