logo1
pravnik na dlani

Potrebujete pravno pomoč?

V samo 15 minutah rešimo 90% vseh težav!

Za samo 29.90 €

Poišči svojo pravico!

Pravnik na dlani 012808000
pobeg s kraja nesreče

Pravnik odgovarja: Pobeg s kraja nesreče, ali lahko uveljavljam povrnitev škode?

Pobeg s kraja nesreče? Kaj lahko storite? Poznate svoje pravice pri pravnih težavah? V rubriki Pravnik odgovorja na dlani bomo odgovarjali na vaša pravna vprašanja. Tako bomo pomagali pri dvomih o zakonodaji ter vam tako pomagali rešiti težavo ali predstaviti vaše pravice in možnosti.

Življenje nas kdaj tudi neprijetno preseneti: nesreča, ločitev ali razhod, težave v službi, reklamacije, poškodbe, zapuščina, težave z davki, institucijami

V takšnih in podobnih primerih se pogosto znajdemo v položaju, ko ne vemo natančno, kakšne so naše pravice ali možnosti, ker nismo pravni strokovnjaki in ne poznamo celotne zakonodaje. Toda vsako pravno vprašanje ima odgovor! In če ne poznate aktualne zakonodaje, da bi si nanj lahko odgovorili sami, se je za pravni nasvet dobro obrniti na pravnika.

V rubriki Pravnik odgovorja na dlani bo pravnik storitve Pravnik na dlani odgovarjal na vaša vprašanja s kateregakoli pravnega področja. Civilno pravo, delovno pravo, kaznovalno pravo ali družinsko pravo.

Morda pa ima kdo podobno težavo kot vi in mu boste s postavljenim vprašanjem pomagali do odgovora in rešitve.

Današnje vprašanje:

Doživel sem prometno nesrečo z avtom, ampak je voznik drugega avtomobila pobegnil s kraja nesreče in je zato neznan.
Ali lahko zahtevam povrnitev škode od zavarovalnice, pri kateri imam sklenjeno zavarovanje za svoje vozilo?

Pravnik odgovarja kaj lahko storite v primeru pobega s kraja nesreče

“Čeprav se pri kar 70 % nesreč odkrije povzročitelja, ki je pobegnil s kraja nesreče, pa žal ni vedno tako. Ker v vašem primeru pobeglega voznika niso izsledili, lahko odškodninski zahtevek zaradi povzročene škode vložite na Slovensko zavarovalno združenje (SZZ) ali na zavarovalnico, pri kateri imate sklenjeno obvezno zavarovanje za vozilo. Če ste bili udeleženi v prometni nesreči z neznanim voznikom, škodo v določenih primerih krije Slovensko zavarovalno združenje. Krije seškodo, ki je nastala zaradi smrti, poškodbe ali telesne okvare. SZZ krije tako nematerialno (npr. duševne bolečine) kakor tudi materialno škodo (npr. stroške zdravljenja), vendar največ do zavarovalne vsote 5.000.000,00 EUR. “

Če potrebujete pravni nasvet ali ne veste, kako bi se lotiti reševanja nastale situacije, ker ne poznate svojih pravic in možnosti, lahko odgovor dobite s klicem na 012808000 – Pravnik na dlani, vsak delovnik med 8. in 20. uro.

Prišel si do konca. Za več pokliči Pravnik na dlani 01 280 8000

No post here!