logo1

Pravna rešitev v 15 min za samo 29.90 €

ali

V samo 15 minutah rešimo 90% vseh težav!

Poišči svojo pravico!

Pravnik na dlani
pravno svetovanje za s.p.

Pravno svetovanje za s.p.

Samostojni podjetniki se pri svojem poslovanju pogosto soočajo s pravnimi izzivi, ki zahtevajo strokovno pomoč. Pravno svetovanje za s.p. je ključnega pomena za zagotavljanje skladnosti z zakonodajo, reševanje pravnih sporov in optimizacijo poslovnih procesov. Pravna pomoč za samostojne podjetnike je tudi ena izmed specializacij Pravnika na dlani, ki nudi celovito pravno podporo.

Ko samostojni podjetnik zagotovo nimate pravniškega oddelka, kot velika podjetja. Dileme, vprašanja, stres…

Dovolite, da vam pomaga Pravnik na dlani, ki je vaša celovita pravna podpora.

Zakaj se je primerno posvetovati s pravnikom?

Pravno svetovanje za s.p. ni le koristno, temveč tudi nujno. Povsem normalno je, da kot posameznik, ki se je podal na samostojno, ne veste vsega o birokraciji s katero se kot podjetnež srečujete. Pravno svetovanje za s.p. je pomembno iz več razlogov:

  • Skladnost z zakonodajo: Zakonodaja se nenehno spreminja in podjetnik težko sam sledi vsem spremembam. Delovanje samostojnega podjetnika je determinirano z različnimi zakoni, npr. Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1), Zakon o davčnem postopku (ZDavP-2), Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), če kot podjetnik tudi zaposlujete ne smemo pozabiti na Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1). Zakonodaje, ki jo morate poznati res ni malo, vendar pravniki vam lahko stopijo naproti in vam pri tem pomagajo.
  • Reševanje sporov: V primeru sporov s strankami, dobavitelji ali drugimi poslovnimi partnerji je pravna pomoč za s.p. nepogrešljiva. Pravnik na dlani vam lahko pomaga pri sestavi pritožbe in pogodb, ter vas vodi v postopku razreševanja sporov.
  • Optimizacija poslovanja: Pravno mnenje lahko pomaga pri prepoznavanju pravnih tveganj in priložnosti, kar omogoča boljše poslovne odločitve in večjo konkurenčnost na trgu.
  • Zaščita pravic in interesov: Pomembno je tudi zaščititi pravice in interese, bodisi pri intelektualni lastnini, delovnih razmerjih ali pogodbenih obveznostih.

Pravno svetovanje za s.p. - PODROČJA SVETOVANJA

Pravno svetovanje za SP pokriva širok spekter področij, med katerimi so najbolj pomembna:

  • Pogodbeno pravo: Sestava, pregled in svetovanje glede pogodb (npr. najemna pogodba, prodajne pogodbe, pogodbe o sodelovanju). Pravniki so specializirani tudi za pripravo dokumentov za podjetja, tako bodo pogodbe jasne, temeljite in pravno zavezujoče.
  • Delovno pravo: Morda želite, da bi zaradi povečanega obsega dela, zaposlili dodatnega delavca. Če se v vlogo delodajalca postavljate prvič, potem zagotovo niste povsem prepričani, kako postopati. Kakšne so vaše obveznosti do delavca? Kako je pravilno sestavljena pogodba o zaposlitvi? Morda je bolje, da zaposlite nekoga preko podjemne pogodbe? Ste z zaposlenim delavcem prišli v spor in bi ga radi mirneje rešili?
  • Davčno pravo: Svetovanje pri davčnih obveznostih, kako je z davčnimi olajšavami, je prišlo do obiska davčne inšpekcije? Več o obiskih inšpektorata lahko preberete tudi v našem članku »Obisk inšpektorja – kako ravnati?«
  • Intelektualna lastnina: Zaščita blagovnih znamk, patentov, avtorskih pravic, priprava licenčnih pogodb in pravna pomoč pri reševanju sporov v zvezi z intelektualno lastnino.

Ste naleteli na pravni problem v vašem poslovanju? Ne izgubljajte časa in si zagotovite hitro in ugodno pravno pomoč pri Pravniku na dlani.

Pokličite 01 280 8000 ali si rezervirajte termin na naši spletni strani.

Ustanovitev podjetja in pravno svetovanje

Pravno svetovanje je koristno že pred odprtjem podjetja, samostojnega podjetja (s.p.) ali popoldanske obrti, saj pomaga pri izbiri najprimernejše pravno-organizacijske oblike glede na vaše poslovne cilje. Pravniki pojasnijo davčne obveznosti, olajšave in stroške, kar omogoča boljše finančno načrtovanje. Prav tako nudijo pomoč pri pripravi dokumentacije in postopkih registracije pri pristojnih organih, kar zagotavlja nemoten začetek poslovanja. Celovito pravno svetovanje za podjetja vključuje tudi nasvete glede pridobivanja dovoljenj, zaščite intelektualne lastnine in skladnosti z zakonodajo, kar vam omogoča, da se izognete pravnim težavam in se osredotočite na rast podjetja.

Primer iz prakse

Marko, izkušen mizar, se je odločil odpreti lastno mizarsko delavnico kot samostojni podjetnik, da bi izdeloval po meri narejeno pohištvo za lokalne stranke. Čeprav je bil vešč svojega poklica, je potreboval pravno svetovanje za pravilno ustanovitev in vodenje podjetja.

Markov pravni svetovalec je najprej pomagal pri izbiri pravno-organizacijske oblike podjetja in mu pojasnil davčne obveznosti in stroške. Pomagal mu je pripraviti vse potrebne dokumente za registracijo s.p. in obrtnega dovoljenja, ki bi Marku sicer predstavljal nekaj težav. Marko se je odločil, da bo zaradi velika števila naročil, zaposlili tudi enega vajenca. Ker ni vedel, kako se lotiti zaposlitve in kako pripraviti pogodbo, mu je tudi na tem področju pomoč pravnika prišla še kako prav.

Prišel si do konca. Za več pokliči Pravnik na dlani 01 280 8000

No post here!