logo1

sporazumna ločitev

Sporazumna ločitev je postopek prekinitve zakonske zveze, pri katerem se oba zakonca strinjata z ločitvijo. Skupaj določita pogoje razveze, kot so delitev premoženja, skrbništvo nad otroki in preživnina.

Značilnosti sporazumne ločitve:

 1. Soglasje o Ločitvi: Oba zakonca se strinjata z ločitvijo in njenimi pogoji, kar pomeni, da ni potrebe po sodnem dokazovanju krivde enega od zakoncev.
 2. Pogajanja in Dogovor: Zakonca se pogajata in sporazumno določita pogoje ločitve. Vključno z delitvijo skupnega premoženja, skrbništvom nad otroki in morebitnimi preživninskimi obveznostmi.
 3. Pravni Dogovor: Rezultat pogajanj je običajno formaliziran v pravni dogovor ali sporazum, ki ga nato pregleda in odobri sodišče.
 4. Manjši Stroški in Časovna Učinkovitost: Sporazumna ločitev običajno zahteva manj časa in je cenejša v primerjavi s kontestirano ločitvijo.
 5. Manj Čustvenega Stresa: Ker se izognejo konfliktnim sodnim bitkam, sporazumne ločitve običajno povzročijo manj čustvenega stresa za oba zakonca in morebitne otroke.
 6. Skrb za Otroke: Pri sporazumni ločitvi se starša običajno dogovorita o načinu skupnega starševstva, kar lahko zmanjša vpliv ločitve na otroke.
 7. Pravno Svetovanje: Kljub sporazumnemu značaju ločitve je priporočljivo, da oba zakonca poiščeta neodvisno pravno svetovanje, da se zagotovi, da so njuni interesi ustrezno zastopani in zaščiteni.
 8. Sodiščna Odobritev: Končni sporazum mora biti predložen sodišču, ki preveri, ali so dogovori pravični in v skladu z zakonodajo, preden izda odločbo o ločitvi.

Sporazumna ločitev je pogosto najboljša možnost za pare, ki želijo ločitev izvesti na čim bolj mirni in urejeni način, pri čemer upoštevajo interese vseh vpletenih strani.

Zakaj Izbrati ‘Pravnik na Dlani‘?

 1. Strokovno Znanje: Naša ekipa sestoji iz izkušenih pravnikov, specializiranih za različna pravna področja.
 2. Osebni Pristop: Razumemo, da je vsak primer edinstven, zato ponujamo prilagojene rešitve, ki ustrezajo vašim specifičnim potrebam.
 3. Dostopnost in Podpora: Smo le klic stran. Naša ekipa je vedno na voljo, da odgovori na vaša vprašanja in vam nudi podporo skozi celoten pravni postopek.
 4. Transparentnost: Zagotavljamo jasno komunikacijo glede vseh vidikov vašega primera, vključno s stroški, možnostmi in pričakovanimi izidi.
 5. Zaupanje in Diskretnost: Vaša zasebnost in zaupnost sta naša najvišja prioriteta.

Ne dovolite, da vas pravne težave obremenjujejo. “Pravnik na Dlani” je tu, da vam pomaga najti pot skozi pravne izzive, s strokovnim znanjem in osebnim pristopom. Kontaktirajte nas danes in si zagotovite mirnost, vedoč, da so vaše pravne zadeve v dobrih rokah.

Kako vam Pravnik na dlani lahko pomaga?

Za pravni nasvet ali pripravo ustreznih dokumentov nas pokličite na 01 280 8000
Več pravnih nasvetov lahko poiščete na strani pravni nasveti tukaj.

Potrebujete pravno pomoč? pokliči