logo1

stečajni postopek

Stečajni postopek je pravni postopek, ki se začne, ko posameznik ali podjetje postane insolventno, kar pomeni, da ni več sposobno poravnati svojih dolgov. Stečaj omogoča sistematično in pravično razdelitev premoženja dolžnika med upnike ter zagotavlja pravno ureditev dolgov, ki jih dolžnik ne more poravnati.

Značilnosti stečajnega postopka:

 1. Začetek Postopka: Stečajni postopek se običajno začne z vložitvijo stečajne prijave, ki jo lahko vloži sam dolžnik ali upniki.
 2. Imenovanje Stečajnega Upravitelja: V postopku se imenuje stečajni upravitelj, ki upravlja s stečajno maso, kar vključuje vse premoženje dolžnika.
 3. Inventarizacija in Ocenjevanje Premoženja: Stečajni upravitelj izvede inventarizacijo in ocenjevanje vsega premoženja dolžnika.
 4. Razdelitev Premoženja: Premoženje dolžnika se prodaja, izkupiček pa se razdeli med upnike v skladu s pravili o prednostnem vrstnem redu terjatev.
 5. Zaščita Dolžnika: Stečajni postopek ščiti dolžnika pred individualnimi izvršbami upnikov, saj se vse terjatve obravnavajo v okviru stečajnega postopka.
 6. Pravice Upnikov: Upniki imajo možnost prijaviti svoje terjatve in sodelovati v postopku razdelitve premoženja.
 7. Pravni Učinki Stečaja: Stečaj lahko vodi do odpusta nekaterih dolgov dolžnika (odvisno od zakonodaje), kar dolžniku omogoča nov začetek.
 8. Zaključek Postopka: Stečajni postopek se zaključi, ko se premoženje razdeli ali ko sodišče sprejme sklep o končanju postopka.

Stečajni postopek je kompleksen in zahteva skladnost z določenimi pravnimi postopki. Namenjen je zagotavljanju pravične obravnave vseh vpletenih strani in omogoča dolžnikom, da uredijo svoje finančne obveznosti in začnejo znova. Zaradi kompleksnosti postopka je priporočljivo, da se dolžniki in upniki posvetujejo s pravnimi strokovnjaki, specializiranimi za stečajno pravo.

Zakaj Izbrati ‘Pravnik na Dlani‘?

 1. Strokovno Znanje: Naša ekipa sestoji iz izkušenih pravnikov, specializiranih za različna pravna področja.
 2. Osebni Pristop: Razumemo, da je vsak primer edinstven, zato ponujamo prilagojene rešitve, ki ustrezajo vašim specifičnim potrebam.
 3. Dostopnost in Podpora: Smo le klic stran. Naša ekipa je vedno na voljo, da odgovori na vaša vprašanja in vam nudi podporo skozi celoten pravni postopek.
 4. Transparentnost: Zagotavljamo jasno komunikacijo glede vseh vidikov vašega primera, vključno s stroški, možnostmi in pričakovanimi izidi.
 5. Zaupanje in Diskretnost: Vaša zasebnost in zaupnost sta naša najvišja prioriteta.

Ne dovolite, da vas pravne težave obremenjujejo. “Pravnik na Dlani” je tu, da vam pomaga najti pot skozi pravne izzive, s strokovnim znanjem in osebnim pristopom. Kontaktirajte nas danes in si zagotovite mirnost, vedoč, da so vaše pravne zadeve v dobrih rokah.

Kako vam Pravnik na dlani lahko pomaga?

Za pravni nasvet ali pripravo ustreznih dokumentov nas pokličite na 01 280 8000
Več pravnih nasvetov lahko poiščete na strani pravni nasveti tukaj.

Potrebujete pravno pomoč? pokliči