logo1
pravnik na dlani

Potrebujete pravno pomoč?

V samo 15 minutah rešimo 90% vseh težav!

Za samo 29.90 €

Poišči svojo pravico!

Pravnik na dlani 012808000
prehitra vožnja in hitra vožnja

Prevelika hitrost in zato izguba izpita?

Prevelika hitrost na cesti lahko hitro privede do neprijetnih posledic, vključno z denarnimi kaznimi in podelitvijo kazenskih točk. Te se seštevajo in (pre)kmalu vas lahko privedejo do izgube izpita zaradi prevelike hitrosti. Če ste se znašli v tej situaciji, je pametno poiskati strokovno pravno pomoč in to je Pravnik na dlani. V spodnjem članku boste našli vse potrebne informacije, preberite pa tudi splošen članek o izgubi in povrnitvi izpita TUKAJ.

Ali ste vedeli, da skoraj vsak 10. Slovenec/Slovenka za volanom vsako leto zaradi hujšega prometnega prekrška prejme vsaj nekaj kazenskih točk? Če ste med njimi tudi vi, in je pri tem število kazenskih točk preseglo število 18, se o svojih možnostih posvetujte s Pravnikom na dlani. Z 90-% uspešnostjo povrnitev odvzetega izpita lahko pomaga tudi vam!

Pokličite 01 280 8000, vsak delovnik med 8. in 20. uro.

KDAJ JE HITRO PREHITRO?

Na različnih segmentih cest obstajajo različne omejitve hitrosti, zato je nujno, da voznik med vožnjo ves čas ostaja pozoren. Najbolj verjetno je, da boste prekoračili dovoljeno hitrost v naseljih, še hitreje pa se to zgodi na odsekih z omejitvijo 30 km/h. Na teh območjih so tudi najvišje denarne kazni. Morda še bolj kot finančne posledice bolijo kazenske točke, ki lahko privedejo do izgube vozniškega dovoljenja. Zato je ključno, da voznik razume višino kazni, ki se nanaša na različne vrste prekrškov (npr. prevelika hitrost).

prevelika hitrost in izguba izpita

FOTOGRAFIJA, KI LAHKO STANE NAJVEČ

Mnogi vozniki se ne zavedajo, kako hitro se lahko znajdejo v mreži radarja, ki nas čaka ob cesti. Tudi najmanjša nepazljivost lahko privede do neprijetnih posledic, saj radar ne pozna izjem in ne prizanaša. Sledi čakanje na položnico, ki je naslovljena na domači naslov. Rok od zaznave kršitve s tehničnim sredstvom do začetka prekrškovalnega postopka je 30 dni in je določen v Zakonu o prekrških. Navadno lahko vozniki plačilni nalog in obvestilo o prekršku pričakujejo v roku nekaj dni.

izguba izpita in kazenske točke

ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Vozniku se lahko odvzame vozniško dovoljenje (vozniški izpit), če v obdobju dveh let kopiči 18 ali več kazenskih točk zaradi enega ali več prometnih prekrškov. Za voznike začetnike pa je ta meja omejena na 7 kazenskih točk.

Če voznik stori prekršek (npr. prevelika hitrost), ki bi lahko privedel do trajnega odvzema vozniškega dovoljenja, bo organ za prekrške predlagal sodišču začasen odvzem vozniškega dovoljenja (dokler “ne pridete na vrsto” na sodišču, ki bo odločalo o tem, ali se vam vozniško dovoljenje tudi trajno odvzame). Če policist ugotovi takšno situacijo neposredno na kraju prekrška, bo vozniku takoj prepovedal nadaljnjo vožnjo in mu tudi odvzel izpit. V primeru, da se prekršek ugotovi s tehničnimi sredstvi ali na kakršenkoli drug način, in voznik ni obveščen o tem na kraju samem, bo sodišče odločilo o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja s svojim uradnim sklepom.

Po toči zvoniti je prepozno! Ko pride do odvzema je potrebno hitro in pravilno ukrepati, zato se obrnite na izkušene pravnike. Pravnik na dlani je tu za vas, da vam pomaga z nasveti in pripravo predloga za povrnitev vozniškega dovoljenja. Ne odlašajte in pokličite 01 280 8000, dosegljivi vsak delovnik med 8. in 20. uro.

OBSTAJA REŠITEV - POVRNITE SI IZPIT

Ko prejmete odločbo o začasnem odvzemu izpita, lahko s predlogom zaprosite, da se vam vozniško dovoljenje tudi začasno vrne. V tem trenutku se je nadvse smiselno posvetovati z izkušenim pravnim svetovalcem Pravnika na dlani, ki ve kakšni so postopki in kakšne so rešitve. To pomeni, da lahko vozite do trenutka, ko bo vaš primer obravnavan in ko bo sodišče sprejelo odločitev o morebitnem trajnem odvzemu izpita. 

Ko sodišče sprejme odločitev glede vašega primera, izda odločbo. Če je prekršek resen, lahko z odločbo določi, da vaše vozniško dovoljenje ni več veljavno. Ko odločba postane pravnomočna, imate na voljo 15 dni, da sodišču predložite Predlog za odlog izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. V tej zahtevi sodišču predlagate, da prekinitve vozniškega dovoljenja ne izvede takoj, ampak vam namesto tega naloži rehabilitacijske ukrepe in določi preizkusno dobo, v kateri boste lahko dokazali, da odvzem vozniškega dovoljenja ni potreben in da ne boste ponovno storili podobnega prekrška. Tudi na tem mestu vam polagamo na srce, da najdete pravno pomoč, ki vam bo zmanjšala skrbi in olajšala delo.

Če potrebujete pravni nasvet ali ne veste, kako bi se lotiti reševanja nastale situacije, ker ne poznate svojih pravic in možnosti, lahko odgovor dobite s klicem na 012808000 – Pravnik na dlani, vsak delovnik med 8. in 20. uro.

Prišel si do konca. Za več pokliči Pravnik na dlani 01 280 8000

No post here!